{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Blog Printbehang.be

Welkom op de blog van Printbehang.be! Vind hier alle nieuwste weetjes en innovaties in de wereld van het behang en interieur.

 


03/05/2019 14:54

Case: Showroom

Voor een showroom van stalen ramen en deuren werd gekozen om te werken met het Stucco Printbehang. Dit zorgde voor een unieke, rustieke sfeer in de bar en de slaapkamer.

In de bar werd een motief geplaatst in zwart en koperkleur. Voor het kleur werden eerst verschillende tests gedaan om deze zo dicht mogelijk bij het kleur van de accessoires te krijgen. Eens het kleur goedgekeurd was, werd het Printbehang geprint en op maat gesneden. Wegens de complexiteit van de muren werd beroep gedaan op onze professionele plaatsers, maar meestal is het behang heel gemakkelijk zelf te plaatsen voor de doorsnee doe-het-zelver.

De eye-catcher in de slaapkamer is een oude zwart-wit foto van een stad in de buurt van de showroom. Ook deze werd digitaal geprint en op maat gesneden om zo gemakkelijk mogelijk geplaatst te worden.

Het geheel vormt een mooi resultaat met unieke elementen. Oordeel vooral zelf!

      

 

      

 

03/05/2019 14:54

Hoe behang verwijderen?

Alvorens je printbehang op te hangen, moet het oude behang eerst verwijderd worden. Dit is een relatief eenvoudige klus, maar vergt toch de nodige tijd.

Voorbereiding

Dek de vloer vlakbij de muren zorgvuldig af zodat deze zeker niet beschadigd geraakt. Verschuif de meubels ook van tegen de muur en zorg voor genoeg ruimte om te werken. Probeer ook stopcontacten en dergelijke af te dekken.

Behang afweken

De makkelijkste en traditionele manier is om het behang los te maken door het papier met water te doorweken. Het enige dat je hier nodig hebt, is een emmer water met een spons of vod. Gebruik liefst warm water, dit zal het proces aanzienlijk versnellen.

Behang afstomen

Een tweede manier is om door middel van een stoomapparaat het behang af te stomen. Zo een machine kan je verkrijgen in zowat elke doe-het-zelf-zaak. Na het bewerken van de muur met de stoom kan het behangpapier gemakkelijk van het oppervlak gehaald worden.

 

 


13/11/2018 14:35

Printbehang.be op Cocoon 2018

Van 17/11 t.e.m. 25/11 zijn we met Printbehang.be present op Cocoon 2018, de grootste woon- en interieurbeurs van België. Kom ons bezoeken op onze stand en ontdek de kwaliteit en toepassingen van ons printbehang.

Nieuw! SQUID raamtextiel

Sinds kort is Printbehang.be officiële verdeler van SQUID. Dit raamtextiel is een zelfklevende oplossing als alternatief voor plakfolie of raamfolie. Het zelfklevend textiel verduistert de ramen waardoor minder licht naar binnen komt.

SQUID zal heel binnenkort beschikbaar zijn op Printbehang.be. Meer info over SQUID vind je hier.

Benieuwd? Kom SQUID ontdekken op Cocoon 2018 en wij verwelkomen je met open armen!

 

  

Cocoon 2018

Brussels Expo, Paleis 3, 4 & 8
17/11/2018 - 25/11/2018

www.cocoon.be

 


05/10/2018 11:46

Onze keuzes voor de herfst!

Ach, de herfst: de bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en het weer wordt wisselvalliger. Maar voor velen betekent de herfst ook heerlijk warme chocolademelk aan het haardvuur, lange tochten door het kleurrijke bos en genieten van het geluid van de regen op de ruiten. Daarom kozen wij 6 foto's uit voor je printbehang die je onderdompelen in de warme kleuren van de herfst.

Natuurlijk kan je ook nog altijd terecht op onze database met miljoenen foto's of zelf een prachtige herfstfoto uploaden via onze website.

Bestel dit printbehang hier.

 

Bestel dit printbehang hier.

 

Bestel dit printbehang hier.

 

Bestel dit printbehang hier.

 

Bestel dit printbehang hier.

 

Bestel dit printbehang hier.

 

 


03/09/2018 9:31

Waar let je op bij eigen foto's voor printbehang?

Op printbehang.be heb je natuurlijk ook de mogelijkheid om je eigen foto op levensgroot formaat aan je muur te bevestigen. Laad je eigen foto hier op, en wij sturen je zo snel mogelijk een voorbeeld van de resolutie en het uitgesneden formaat. Maar hoe neem je nu een goede foto voor het beste resultaat?

Welk formaat foto heb ik nodig?

Voor printbehang is het essentieel dat je een foto maakt in een zo groot mogelijk digitaal formaat. Gebruik bij voorkeur foto’s van een digitale camera met 12 megapixels of meer. Er bestaan zelfs camera’s die foto’s kunnen maken met 16 of 18 megapixels; dit is helemaal ideaal voor printbehang.

Hoe meer pixels een camera gebruikt om een foto op te bouwen, hoe gedetailleerder de foto wordt. Dit betekent ook dat de foto groter weergegeven kan worden zonder ‘blokkerig’ te worden.

Zijn foto’s gemaakt met mijn smartphone geschikt?

Foto’s die worden gemaakt met een smartphone zijn, hoewel de technologie steeds beter wordt, eigenlijk niet altijd goed genoeg voor fotobehang. Dat geldt ook voor foto’s die gemaakt worden met webcams of met videocamera’s die snapshots kunnen nemen. Zij maken vaak gebruik van een te hoge compressie, waardoor de kwaliteit kan tegenvallen.

Ze gebruiken deze compressietechnieken om energie en geheugenruimte te besparen. Deze apparaten nemen daarom minder beeldgegevens op en verwerken de foto’s op een ruwere manier.

Kan ik een te kleine foto vergroten?

Je hebt een prachtfoto gemaakt, maar het formaat is te klein, wat nu? Helaas is het geen goed idee om zelf de foto te vergroten. De foto zal daardoor heel wazig worden en er niet mooi uitzien op printbehang.

Bij printbehang.be hebben we gespecialiseerde software om te kleine foto's tot een bepaalde mate te vergroten. Probeer dus niet zelf om de foto te vergroten voor je hem upload, tenzij je zelf een expert bent met grafische programma's natuurlijk ;-)

Tips voor het maken van foto’s voor printbehang

Naast het formaat zijn er nog diverse andere zaken waar je op moet letten bij het fotograferen. Lees hier onze tips voor het maken van nog betere foto’s voor jouw printbehang:

Gebruik geen digitale zoom

De meeste digitale camera’s zijn uitgerust met een digitale zoom. Laat je niet verleiden om deze functie te gebruiken, want je foto verliest hierdoor veel kwaliteit. Wil je inzoomen, gebruik dan de optische zoom om kwaliteitsverlies te voorkomen.

Fotografeer vanaf een statief

Hiermee voorkom je bewegingsonscherpte in je foto. Zelfs de kleinste bewegingen kunnen al onscherpte in de foto veroorzaken. Zeker wanneer je je foto flink laat vergroten voor op printbehang is dit nog duidelijker zichtbaar. Heb je geen statief? Plaats je camera dan op een muurtje of een kastje of druk je camera met je lichaam tegen een muur.

Let op de horizon

Houd je camera altijd goed waterpas om een scheve horizon of scheve gebouwen te voorkomen. Dit geeft een heel storend beeld, zeker wanneer je foto straks levensgroot op de muur wordt geplakt!

Maak heel veel foto’s

Dankzij de digitale technieken hoef je niet meer voorzichtig te zijn met het aantal foto’s dat je maakt, schiet er daarom op los. Zo heb je achteraf een uitgebreide keuze uit foto’s en is de kans groter dat de perfecte foto voor jouw fotobehang ertussen zit.

 

Upload hier je perfecte foto en geniet nog tot 30/09/2018 van 15% korting met de kortingscode BACK2SCHOOL.

 


21/08/2018 16:29

Tijd voor nieuw behang op de muren? Ga voor deze gedurfde prints

Bron: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180412_03459154

Ben je uitgekeken op dat saaie behangpapier op jouw muren of staren jouw naakte muren je elke dag verwijtend aan? Dompel je dan onder in de volgende behangpapiertrends en geef je muren een romantische, hedendaagse of luxueuze update.

Bloemenprints zijn al enkele jaren razend populair en daar komt ook het komende zomerseizoen nog geen verandering in. De bloemenprints zijn er in alle kleuren, alle groottes en alle stijlen. Van barok tot gestileerd, van mierzoet tot dramatisch of van hedendaags tot klasssiek. Iedereen vindt ongetwijfeld zijn gading.

Bloemen

(Foto's: planete-deco.fr, behangfabriek.com, mydomaine.com, bo-bedre.no en muralswallpaper.co.uk)

Ook prints uit lang vervlogen tijden worden opnieuw hip en trendy. Deze prints met een knipoog naar de stijlbeweging art deco uit de eerste decennia van de vorige eeuw geven jouw woning een compleet andere, doch zeer gesofisticeerde look.

Art Deco

(Foto's: livinggazette.com, grahambrown.com en grahambrown.com)

Neem je jezelf en je interieur niet te serieus en ben je wel te vinden voor een grapje? Met dit behangpapier met trompe l'oeil effect hou je het voor jezelf en je bezoekers altijd spannend. Lefgozers kiezen niet enkel voor een 'wannabe' tegeltje, maar gaan er helemaal voor met een valse boekenwand of zuilengalerij.

Illusie

(Foto's: remodelista.com, marieclaire.fr, muralswallpaper.co.uk, limelace.co.uk en yourdecoshop.com)

Wie geen fan is van prints, houdt misschien wel van de structuur en textuur van natuurlijke materialen. En hoewel dit misschien niet lijkt op behangpapier is het dat wel degelijk. Materialen zoals kurk, hout, gras en bamboo vormden hier de belangrijkste inspiratiebron.

Natuur

(Foto's: elitis.com, eijffinger.com, norwegianicons.no en burkedecor.com)